She believe she could, so she did

Destination: Asia.

Kategori: Travel

image75 image76 image77
Kina | Thailand | Vietnam

Jag önskar att jag hade mer pengar. Jag önskar mig ett extrajobb på Café som Felicity inne på Dean and Deluca. Ibland stressigt men för det mesta supernice med trevligt extrajobb. Det kanske kan ordnas, måste bara sätta mig ned och fixa lite CV. Men mer pengar till shopping! För er som inte redan vet, så bär det av till Asien för mig om lite mindre än 4 veckor. Jag kommer vara borta i 1 månad och det kommer bli en hel del shopping. Reseplatserna som det ser ut nu; Kina, Thailand och Vietnam.

Därborta kan jag får tag i saker som inte säljs hemma i Sverige. Hur bra som helst och priset är någorlunda lägre också, vilket min plånbok inte säger nej till! Kommer fixa till mig en resedagbok som jag kommer ha till hands, och sen hämta inspiration från det mode som existerar här och fixa egen style when I'm back! Jag lovar att uppdatera så gott jag kan via bloggen. Och för er (mina nära å kära) som önskar vykort, skicka adresser redan nu! Men upplevelsen kommer nog inte kunnas beskrivas med ord (egentligen), och jag ser fram emot en resa tillsammans med mamma och pappa! Once in a lifetime journey.

image74 Operahuset i Sidney.

Jag har inte varit utomlands sen år 2002, då var jag och familjen Thailand (4 dar) och Australien cirka 1 månad! Och glömmer aldrig dagen då vi nådde den himmelska staden Sidney, the Operahouse. Kändes som att jag hade besökt världen(!) då jag stod bredvid den vackra byggnaden! Hoppas på en resa dit igen men det får bli några år senare? När jag ändå är där ... blir det nog en resa till Nya Zeeland och varför inte, Bali?
Samtliga bilder från: Google.se med sökorden Kina / Vietnam / Thailand / Operahuset i Sidney

Länder och städer som jag besökt mellan åren 1994 - 2002
1 gång - Australien Sydney, Canberra, Queensland Kanada Vancouver Frankrike Paris Thailand Bangkok Kina Hong Kong.

2 gånger - USA Los Angeles (Hollywood), Las Vegas, San Diego & San Francisco Vietnam Ho Chi Min City (Saigon), Da Lãt & Nha Trang.

Halmstad.

Kategori: Travel

image66

Halmstad fyller 700 år i helgen, mysigt och trevligt att få veta att städer fyller år och kommer med en massa aktiviteter. Imorgon eftermiddag bär det av till Halmstad för mig, ska hem till AnnChi. Det kommer nog bli en trevlig weekend, kusiner emellan! Hennes lägenhet kommer jag få se, och äta en massa asiatisk mat som vi själva kommer tillaga! Jag får publicera något matrecept efter sommaren. Då har jag nog mer kunskaper! Det bästa är alltid hemlagat och ett plus är att det inte behöver vara lika dyrt som att äta ute!

Mer information om Halmstads firande, kan du hitta på:
http://www.halmstad700.halmstad.se/vagspel/program.htm

att bocka av.

Kategori: Weekday


En riktig lång dag under tisdag och onsdag 29 & 30 maj, det vill säga i förgår och igår. I förgår blev det en resa på eftermiddagen hem till Anna, i Karlshamn. Resan dit tog ungefär 4h och riktigt trött när jag kom fram.
Vi pratades vid lite och handlade mat för kvällen. Satt och kollade på Desperate Housewives tillsammans och tjejsnack in till klockan halv tolv på natten. Sovdags. Sen upp tidigt, då är vi inne på onsdag.. runt halv sju och jag kände hur kroppen sa ifrån. Men ut skulle jag i det kvava luften och äckligt varmt var det. Till Ronneby där opponeringen höll från 9.15-16.00 och som det verkade efter dagen så fick jag inga större anmärkningar än att korta ned abstraktet (hellre för långt och ta bort än för kort och lägga till), sen ändra en rubrik och inte så mycket mer med det! Resan hem var riktigt långtråkigt och jobbigt. Men ett stort plus för SJ att ha tyst kupé där mobiltelefoner är avstängda och det är nästan tyst! Lättare att koppla av på resan hem. Kom fram till Helsingborg runt åtta på kvällen och då har jag passerat Karlshamn, Sölvesborg, Bromölla, Kristianstad och Lund.. allt som allt, cirka 4h!

Stämningen på opponeringen kunde vara lite vänligare med tanke på att det ska vara en behaglig situation men det ska väl alltid finnas personer som är emot den känslan. Inget jag ska grämma mig över. Huvudsaken var att jag var närvarande, annars hade jag fått gå upp med Examensarbetet nästa vår eftersom inga C-kurser ges under hösten. Så nu är det avklarat. Lite smårättningar och snart(!) har Jenny sitt Examensbevis i handen! Om några få veckor, det du/ni! Oerhört skönt att slippa skolan och vara ledigt helt, utan att skolan ligger bakom och gnager. Skolångest ska försvinna från mig. jag är värd det. Direkt från gymnasiet och på med högskola som var på 3 år, ett mål avklarat och redo för att bockas av. What is next?