She believe she could, so she did

#PeterSunde

Kategori: Inspiration

Jag blev så imponerad av Peter Sunde och hans tankar kring framtiden och vart är Internet, vår värld och samhälle på väg? Jag och Pierre var på eventet nu i fredags på Connectors Malmö.
 
Har hört blandade nyheter om denna människa (mestadels sämre nyheter men bestämde mig för att strunta i det, vara openminded och gå dit för att lyssna) och att faktiskt få sitta framför honom och bara lyssna på hans idéer,
a mastermind i min egen mening, var bara otroligt. Det krävs ju en stor nyfikenhet och hjärna att vilja utveckla som han gör med saker som för oss andra kanske verka omöjliga? Det här med att skapa sin egen religion - what's up with that?
Visst var han en hel del skeptisk bara för att världen, centralization, ser ut som den gör. Att man förr ägnade tid åt att skapa nya webbplatser och nu handlar det mer om försäljning till Google eller Facebook som man ska sikta sin business på. Det är ett område som jag måste lära mig mer om känner jag för att kunna uttala mig ordentligt och skapa diskussioner. Dock ett annat område lyftes fram och som jag personligen kan relatera till mer.
 
Hur den yngre generatiionen ta an online/offline fenomenet?
 
Vi går mer och mer mot offline världen igen. Sunde nämnde upp om 3D printers (som säkert många av er hör talas om), att man kan säkert sådär 30 år till börja skriva ut mat istället för att gå till butiker osv. Det kommer inte finnas något jobb kvar, tror han och att vi kommer ersätta med snabbare robotar. Något han poängterade och som jag fastnade för, det är att vi börja uppskatta offline livet då allting sker digitalt. Likväl som sådan att online och offline blir ONLIFE då allting sker på varsitt håll men ändå åt "samma riktning". Detta är något jag också tror starkt på eftersom jag själv har tre yngre bröder och andra yngre vänner, har följt deras utveckling kring närde  grottar ned sig bland alla nya sidor, läser om trender och skaffar sig de senaste devices. 
 
ONLIFE är här för att stanna.