She believe she could, so she did

Change is gonna come.

Kategori: Artwork


Sista april för iår och såhär såg det ut för ett par timmar sen, vid klockan 19:40. På baksidan av byggnaden vi bor i. Från vår balkong. Lite komiskt är det att usb-kabeln reagerar med Nikon?! Den var konstig och inte kontaktbar för cirka en vecka sen. Plötsligt så fungerar den. Den är inte så gammal och har liksom inte använts så flitigt (än). Ett riktigt och ordentligt valborgsfirande existerar inte här för att M. jobbar natt. Men imorgon är det Vi två som gäller. Firar 3 år! Sen på lördag när han jobbar igen, så kommer mina bröder ner. Två av dem. Nästa helg åker vi hem till småland.

Ketchup-effekt (skriven onsdag 29/4).

Kategori: Life Lessons

Jag är bara så varm i hela kroppen!
Jag vet inte hur många som var närvarande vid informationsmötet idag. Satt ju längst fram och nerverna åkte fritt runt i huvudet på mig. He. Då verkar allt vara som det ska- lite nervös sådär och man har i nuläget lärt sig på vilken nivå den ska och kan ligga på. På arbetsgivaren lät det i alla fall som att vi var ganska många i lokalen. Jag vågade inte se mig om i rummet eftersom jag inte ville att min fokus/insats skulle störas av yttre faktorer.
Oavsett hur stort antalet än var så väntar en längre personlig intervju om hörnet.
Blev glad över att det gick så pass snabbt. Tre timmar! De behöver personal snabbt och jag förstår detta snabba ryck. Men att bli utvald samtidigt som jag är en utav ett mindre fåtal kandidater (i ett dagsläge som ser ut som det gör) så verkar detta väldigt ofattbart. 2 veckors intensiv utbildning med kravet att få godkänd i det slutgiltiga testet (om en anställning ska kunna ges ut), känns so damn lockande. Ge hit utmaningen!

Under två dagar har jag genomgått en sk. "Ketchup-effekt", att antingen kommer inget alls eller så kommer allting på en gång. I'm still gonna fight cause the way don't end up here.

Ny titel, en erfarenhet rikare.

Kategori: Life Lessons

Idag fick jag hoppa in som vikarie på en förskola. En montessori förskola. Ett samtal till en relativt nyvaken mig händer knappt men idag, blev det en ändring. Även om det nu bara var för en dag så känner jag mig personligen så back on track! Är det är såhär det känns att vara slut i huvudet av nya intryck. Hade det varit mitt gamla jag så hade jag direkt sagt skrämmande och säkert också varit trött av all mentalt tänkande. 

Men mitt nya jag säger: Detta har jag saknat. 

7 månader utan jobb, utan arbete har varit och (är fortfarande) väldigt motigt och riktigt kämpigt. Så hela dagen idag var faktiskt en stor knuff framåt. Har aldrig tidigare arbetat inom denna yrkeskategori (förskolelärare) så oavsett vad som sker framöver så är jag just nu så väldigt tacksam över denna nya erfarenhet.