She believe she could, so she did

Snacka snyggt.

Kategori: Inspiration


Föreläsningens första slide..

Herself up on stage.

Kul att man sitter tredje raden och syns i Elaines blogg som hon uppdaterade för nästan två timmar sedan. Jag var på en föreläsning där man pratar om konsten att snacka snyggt. Konsten att få andra att lyssna på det man Säger. Vi fick göra retorikövningar och använda kroppspråk, ordval samtidigt som den man satt bredvid får ge respons och man får följa resultatet av det som sker.

"Sätta sig i perspektiv för att man ska fånga andras uppmärksamhet"
Om du vet med dig att folk kan börja undra om ditt utseende eller annat som kan tänkas få reaktion i början så ska du som talare bekräfta och inleda med att berätta om t.ex. ditt utseende för publiken. För då slipper dem under föreläsningens gång hänga upp sig på att det är något annorlunda med talaren.

Argumentationsteknik: Förslag eller förakt? Peka inte mot människor under tiden du talar och talar på ett sätt som om det vore förslag och visa att det är dit du vill komma med ditt budskap.
Kläder: Välj strategiskt för att bekräfta eller förstärka värderingar.
Signalfärg: Tänk på färg. Grön för tryggt, rött för varning, gult står för pigg och blått för harmoniskt.
Skalet: Folk kan dömma dig hur du ser ut. Låt inte det hindra eller påverka det du har att säga.
Budskap: Välvilja, trovärdighet och nyfikenhet på det du säger.

Mitt ämne är fastspikat.

Kategori: Life Lessons


Februari 2011.

Än en gång påminns jag om hur underbart, stort allting är. Huvudstan, jobbsökandet, träff med nya människor.
Ja, i princip allt du kan tänka dig. Igår gick praktiken i de banor man trivdes med! Fick saker och ting gjorda. Idag fick man en last minute project som skulle lösas med en gång och genast en klump i magen på mig det det är mycket information och detaljer som ska matas in eller tänkas på. Slutkörd som jag var så lyftes det upp av en get to know eachother-fika som man bokat, hos Prime. Har fått mer inspiration och fått chansen att ge intryck också så nu ikväll har man suttit med en draft och skiss för personligt brev och en spaning. Mitt ämne är fastspikat!

Skyndsamt.

Kategori: Life Lessons


Min view från den lägenheten jag bor i..

Inte helt uppe på banan igen men snart lossnar det har jag bestämt.
Börjar smått ta tag i saker, pratat med nära å kära samt jobbkontakter och få hjälp med att strukturera upp och knyta nätverk. Har bestämt mig att bo kvar och oavsett hur det blir med boendesituation (om man får bo kvar här eller om man behöver röra på sig efter juni månad) så kommer jag klara det. Har tagit mig så långt. Ser ingen anledningen i min värld att det inte ska gå. "Bar adu ta tag i det så ordnar det sig" har man nu i dagarna fått höra. Så det ska jag ta till mig för denna veckan. Kommit på att man måste ha motto/vecka för att kunna orka med denna långa process. Sådana här situationer eller andra liknande kommer man lära känna sig själv mer, betydligt mer samt få veta vilka det är som finns där för en.